BEHANDLING - Børnekiropraktik

Børnekiropraktik:

Den kiropraktiske behandling af børnene foregår på klinikken, der er lokaliseret på Horsensvej 72 D i Vejle.

For at booke tid til undersøgelse og behandling, kontaktes enten klinikkens sekretærer på tlf. 75829677.

Eller via Online booking: https://w3.kircacs.dk/cacs/clientLogin?355&clinicId=180

Klinikken ”Kiropraktor i Vejle” er beliggende i stueplan og der er gratis parkering lige ved døren.

Klinikken rummer nye lyse lokaler og består af et stort tværfagligt team af behandlere.

Der er altid en behagelig atmosfære i klinikken, alle er velkommen og behandlingerne foregår i lukkede lokaler, hvor der også vil være puslemuligheder.

Hold og workshops vil forløbe i klinikkens træningssal, hvor der bl.a. vil være et stort udvalg af tumlemøbler til stede.


Min tilgang til behandling af børn og spædbørn.

Min passion er at skabe de bedste forhold for børn og babyer, således at de kan få den bedst mulige start på livet. 

Og ofte skal der kun få ændringer til, for at hjælpe dem bedre på vej.

I min karriere som børnekiropraktor, har jeg mødt mange frustrerede og fortvivlede forældre til børn med ubalancer i kroppen. 

Ændringer i bevægeapparatet kan nemlig i mange tilfælde også medføre symptomer som f.eks. forstyrrelser i fordøjelses systemet, adfærdsændringer, manglende overskud hos barnet, samt sansemotoriske udfordringer. 

Derfor er mine behandlinger altid helhedsorienterede, og med stor inddragelse af andre sundhedsfaglige grupper.

Øvelser som en vigtig del af behandlingen.
Jeg bliver hver dag bekræftet i, hvor stor betydning motorisk leg, bevægelse og kreativitet har for barnets trivsel generelt.
Når barnet bevæger sig og udfolder sig motorisk, så booster det samtidig en hel række andre systemer i kroppen. Det er bl.a. udviklingen af barnets sanser, kropsforståelse, nervesystem og indlæring men faktisk også adfærd.
For når barnet føler sig tryg og glad i selve udviklingen, så styrker det også barnets selvværd og selvtillid.

Jeg vægter derfor meget højt at kombinere passiv og aktiv behandling. 

Det betyder, at I hos mig ofte vil kunne tage øvelser med hjem, der både underbygger behandlingen på klinikken samt i mange tilfælde også kan være med til at forkorte forløbet. 


Mine behandlinger er altid tilpasset det enkelte barn.

Den kiropraktiske behandling af børn adskiller sig særligt fra den voksne behandling, ved at være meget blidere. Og I vil opleve, at jeg udover at udføre de tilpassede manuelle behandlinger, også fokuserer på instruktion i sansemotoriske stimuleringer til hjemmebrug.

Børnebehandlingen adskiller sig også fra den voksne behandling, ved at der ofte kun er behov for få behandlinger, til at opnå det ønskede resultat. Børn reagerer hurtigere på behandlingerne og kroppen har nemmere ved at adaptere til de nye og bedre bevægemønstre.

Der vil altid være afsat god tid til behandlingerne, og jeg bestræber mig på at skabe en hyggelig og tryg atmosfære for barnet. I vil også opleve, at der altid vil følge en god portion information med til hver konsultation, hvorfor jeg anbefaler at man meget gerne kommer to til den første konsultation på klinikken.

Det bedste behandlingsresultat opnås med et godt samarbejde mellem behandler og familie. 


Ofte stillede spørgsmål om kiropraktisk behandling af børn.

Problemstillingerne, der medfører en tid hos børnekiropraktoren, kan være af meget varierende karakterer, og derfor vil behandlingerne, forløbene og reaktionerne også være meget forskellige fra barn til barn.

Herunder har jeg listet en række ofte stillede spørgsmål om den kiropraktiske behandling af børn og spædbørn.


1. Skal vi have en henvisning fra lægen?

Nej, det er ikke nødvendigt. En kiropraktor har diagnoseret på lige fod med en speciallæge. Det er derfor ikke nødvendigt med en henvisning for at få tilskud.

2. Dækker min forsikring?

Ja, de fleste sundhedsforsikringer dækker den kiropraktiske behandling. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre nærmere om deres dækning. Der gives tilskud til medlemmer af sygeforsikringen Danmark.

3. Hvor langt er et normalt behandlingsforløb?

Hvor mange behandlinger barnet skal have kan variere. Ofte er der blot tale om få konsultationer, andre gange kan der være tale om et forløb på 4-6 behandlinger. Du vil oftest kunne mærke en positiv effekt inden for de første par gange. 

Ser jeg, at dit barn har gavn af øvelser eller andet, du kan gøre derhjemme for at hjælpe dit barn, vejleder jeg dig i hvad du kan gøre. 

4. Hvor lang tid tager en behandling ?

Behandlingstiden kan variere. Ved første konsultation sætter jeg gerne en time af, så jeg kan foretage en grundig gennemgang.
De efterfølgende gange kan der være tale om ca. 20 min. Det vigtigste for mig er, at I vi får løst problemerne og I går derfra med en god oplevelse.

5. Hvad hvis mit barn bliver bange?

Jeg bestræber mig altid på, at behandlingen skal være en god oplevelse for alle. Langt de fleste børn føler sig trygge og slapper godt af under behandlingen. Hvis du eller dit barn føler dig utryg ved situationen, vælger jeg som regel at stoppe og lade barnet finde trøst hos forældrene.

Det kan være en fordel at medbringe en sut, eller en flaske hvis man ikke ammer. 

6. Kan alle børn tåle kiropraktisk behandling?

Ja. Fordi behandlingen er tilpasset det enkelte barn, kan alle tåle det. Det betyder ikke, at det altid er den eneste løsning for dit barn. Derfor undersøger jeg altid dit barn grundigt først, og derefter finder vi den bedste plan for dit barn, inden en behandling iværksættes. 

7. Er der bivirkninger ved kiropraktisk behandling?

Behandlingerne er 100% risikofri. Mange oplever at barnet bliver mere træt efter behandlingen, hvilket er helt normalt. I omkring 10% af tilfældene reagerer spædbørn efter første behandling med at være mere pylret og irritabelt end før. Hvis det sker, varer det typisk 24 timer, hvorefter det aftager igen. Det er helt ufarligt og kan sammenlignes med de ændringer, vi kan selv opleve efter massage, så der er ingen grund til bekymring, hvis du oplever dette.

Alt afhængig af henvendelsesårsagen, kan der også komme mere gang i mave- tarmsystemet efter første behandling.