MINIBIKE

MiniBike:

Foredrag og webinar om børns sanse-motoriske udvikling og hvordan cyklingen understøtter denne.


Cyklen som et motorisk redskab er et webinar, der handler om hvordan cykling bidrager til en positiv motorisk udvikling.

MiniBike er en kombination af teori samt eksempler på praktiske øvelser.

Så er du lidt nørdet eller vil du bare have en lidt dybere forståelse for sammenhængen mellem cykling og den motoriske udvikling, er MiniBike lige noget for jer.


Modul 1 - Motorik på cyklen: Cykling er hjernemodning på den sjove måde.

Modul 2 - Den samlede balance: Cykling styrker vores balance.

Modul 3 - De primitive reflekser: Cykling er en vigtig faktor for vores kropskontrol.


Baggrund for kurset:

Det varmer både mit faglige og mit barnelige hjerte at se , hvor udbredt cykling efterhånden er blevet blandt de mindste borgere. For cykling er bare en sjov måde at træne på (for alle aldre).

Cyklen er et redskab alle kan forholde sig til, både store og små. Det er sundt at cykle (både med og uden pedaler), og det har en langt større betydning for børns udvikling, end blot at være et lege-redskab eller et transportmiddel. 

Cykling er hjernegymnastik på den sjove måde. Det er en aktivitet, der øger modningen af hjernen herunder samarbejdet mellem de to hjernehalvdele, som senere har stor betydning for barnets evne til at lære at læse og skrive. 

Cykling bidrager til et godt samarbejde mellem de forskellige sanser. Barnet forbedrer sin kropsbevidsthed, og kan derved mindske klodsethed samt øge koncentrationsevnen.

Cykling styrker balancen, synet og koordineringen. På den måde kan cykling også spille en stor rolle for børns indlæring og selvværd. 

I 2018 udviklede jeg et koncept. Et koncept, hvor cyklingen var omdrejningspunktet for børns sansemotoriske udvikling. Et koncept, hvor jeg formåede at kombinere faglighed og leg, og som gav mening for både voksne og børn.

Jeg har selv en stor passion for cykelsporten og har tidligere kørt en del cykelløb (både MTB og landevej) i både ud- og indland. Så med min egen erfaring fra cykelverdenen kombineret med min faglige viden om børns sansemotoriske udvikling, synes jeg selv, at jeg har skabt et unikt produkt, der ikke findes andre steder. 


Til april vil du igen kunne komme på mit webinar MiniBike. Her vil jeg bl.a. gå i dybden med teoretiske baggrund for motorikken i alderen ca. 2-6 år. Og jeg vil komme ind på specifikke øvelser, samt uddybe hvilke reflekser og sanser, der er særligt fokus på, når man cykler. 

Webinaret er for alle. Så er du forælder, fagperson, cykelnørd, træner eller bare nysgerrig, og har du lyst til at nørde lidt sammen med mig, så tøv ikke med at tilmelde dig.


Tilmelding

Du tilmelder dig ved at sende en mail til: info@sandyboernekiropraktor.dk

Når du tilmelder dig, får du tilsendt et program og et kontonummer til indbetaling. Når betalingen er registreret, får du tilsendt et link til webinaret.

Pris

195 kr.

Tidspunkt:

Torsdag d. 25. april 2024

Kl. 20.00.


Sidste frist for tilmelding er mandag d. 22. april 2024.